Den webbläsare du använder är för gammal. Uppgradera din webbläsare eller ladda ner en annan webbläsare som Google Chrome eller Firefox.

Skidsemester Gausta och Rjukan

HITTA PRIS OCH BESTÄLL

Skidsemester med övernattning på Gausta

Boka en skidsemester med hotell, stugor eller lägenheter på Gausta. Övernattning och överfart är inkluderat i priset. Se några av våra favoriter nedan. 

Upplevelser i världsklass

Upplev Gausta om vinteren

Med en spektakulär vy över Norges mest ikoniska berg, Gaustatoppen, levererar Gausta på löftet om mer berg. Här är bergen högre, dalarna djupare och upplevelser i världsklass.

+5
Klicka på bilden för att öppna fotogalleriet.

Gratis liftkort för barn under 8 år

Gausta ligger på en bergsplatå cirka tusen meter över havet. Härifrån är det 700 meter ned till byn Rjukan i Vestfjorddalen och 900 meter upp till Gaustatoppen.

Gausta erbjuder fantastiska alpina förhållanden, varierad längdskidåkning i vacker högfjällsnatur - och bra möjligheter för de minsta med barnbackar och gratis liftkort för alla barn under 8 år.

Pister för alla

Det höga bergsområdet som Gaustas skicenter är byggt kring består av flera berg och erbjuder variation och utmaningar för alla. Skidcentret är stort och omfattande med två olika centralområden som du enkelt kan åka mellan.

Utsikten från Skipsfjell över Rjukan i den djupa Vestfjorddalen är storslagen, och när skymningen faller och ljuset sänks över byn är det magiskt på alla sätt och vis.

Snösäkert och en lång säsong

På Gausta faller snön tidigt och det finns självklart snögaranti. Gausta Ski Center öppnar vanligtvis i november och stänger vid april-maj månadsskiftet. På Gausta är du alltid nära liften och många boenden har ski-in/ski-out. Afterski erbjuds några kvällar varje vecka.

Skridskoåkning, spa och aktiviteter

Om du är intresserad av andra aktiviteter än skidåkning finns det gott om alternativ. Hotellets wellness-område är gratis för hotellets gäster men öppet för alla. I receptionen eller online kan du boka flytande bastuhus vid Kvitåvatn med utsikt över Gaustatoppen och isbad. En upplevelse för livet.

På hotellets restaurang är alla välkomna att boka bord eller spela shuffleboard i baren. Det finns även flera andra restauranger och afterski. Den välsorterade livsmedelsaffären Pose & Sekk erbjuder dagligvaruinköp medan byn Rjukan bara är en kort bilresa bort.

All utrustning kan hyras och köpas på plats

På Gausta finns både en sportbutik och skiduthyrning. I servicebyggnaden vid Skipsheisen mittemot Gaustablikk kan du köpa liftkort och hyra utrustning. Välj mellan olika typer av skidor, snowboards eller randonnée-utrustning. Behöver du bättre kläder, varmare handskar eller snygga solglasögon? Allt kan köpas direkt på plats.

Snögaranti

Alpin

Gäller för perioden 15/12 2023 - 28/4 2024.
7 nedfarter och 4 liftar

Längdskidåkning

Längdskidåkning Gäller för perioden 15/01 2024 - 07/4 2024. 3 km preparerade spår