Den webbläsare du använder är för gammal. Uppgradera din webbläsare eller ladda ner en annan webbläsare som Google Chrome eller Firefox.

Pass och legitimation

Alla gäster, med undantag av barn som reser i sällskap med vuxna, måste kunna visa giltig legitimation; t.ex. körkort eller pass. Color Line rekommenderar alla våra resenärer att ta med sig pass.

Måste jag ta med pass?

Resa mellan nordiska länder

Som svensk medborgare behöver du inte ditt pass om du reser mellan de nordiska länderna, men om du har ett giltigt pass, rekommenderar polisen att du tar med det här, eftersom det underlättar kontrollen.
 
Vänligen kontrollera att hela resesällskapet har biljetter, legitimation, reseförsäkringar och andra eventuella nödvändiga dokument klart till hands inför avresan. Alla resenärer (utom barn i sällskap med förmyndare) måste kunna visa upp giltig legitimation (bankkort med foto och födelsedatum, körkort eller pass).

Resehandlingar

Alla passagerare måste ha ett giltigt identitetskort eller pass, som måste presenteras vid förfrågan.

Gäster svarar själv för eventuella utgifter som skulle uppstå om inresetillstånd inte ges.

För generella regler om pass och id-handlingar se: www.polisen.se

Om du har med bil ska fordonet ha en nationalitetsskylt. Föraren ska ta med internationellt försäkringsbevis för fordonet, även kallat grönt kort, samt licenskort och nationalitetslicens. Fordonsanvändare rekommenderas att kontakta sitt försäkringsbolag före avgång för att kunna fråga om de senaste reglerna för fordon när de reser utomlands.