Den webbläsare du använder är för gammal. Uppgradera din webbläsare eller ladda ner en annan webbläsare som Google Chrome eller Firefox.

pass och legitimation

Vi ber alla resenärer att kontrollera att biljetter, referenser, reseförsäkringar och andra dokument är i sin ordning i god tid innan avresan.

Skärpta gränskontroller till Norge

Norge inför gränskontroll på alla färjor från Danmark, Sverige och Tyskland. Alla resande måste därför vara förberedda på att bli stoppande för personkontroll på alla resor till och från Norge framöver. Det här innebär att det kan leda till längre väntetid vid våra terminaler.

Alla passagerare måste kunna presentera ett giltigt ID. Color Line rekommenderar alla våra resenärer att ta med sig pass.

Resa mellan nordiska länder

Som svensk medborgare behöver du inte ditt pass om du reser mellan de nordiska länderna, men om du har ett giltigt pass, rekommenderar polisen att du tar med det här, eftersom det underlättar kontrollen.
 
Vänligen kontrollera att hela resesällskapet har biljetter, legitimation, reseförsäkringar och andra eventuella nödvändiga dokument klart till hands inför avresan. Alla resenärer (utom barn i sällskap med förmyndare) måste kunna visa upp giltig legitimation (bankkort med foto och födelsedatum, körkort eller pass).

Resehandlingar

Alla passagerare måste ha ett giltigt identitetskort eller pass, som måste presenteras vid förfrågan.

Gäster svarar själv för eventuella utgifter som skulle uppstå om inresetillstånd inte ges.

För generella regler om pass och id-handlingar se: www.polisen.se

Om du har med bil ska fordonet ha en nationalitetsskylt. Föraren ska ta med internationellt försäkringsbevis för fordonet, även kallat grönt kort, samt licenskort och nationalitetslicens. Fordonsanvändare rekommenderas att kontakta sitt försäkringsbolag före avgång för att kunna fråga om de senaste reglerna för fordon när de reser utomlands.