Den webbläsare du använder är för gammal. Uppgradera din webbläsare eller ladda ner en annan webbläsare som Google Chrome eller Firefox.

Resor till Kristiansand

Detta är barnens stad och den perfekta destinationen för de upptäcktssugna. Här finns något roligt att hitta på för hela familjen året runt.

Hitta pris och beställ

Hotel i Kristiansand

Kristiansand är Sörlandets huvudstad och här är det lätt att trivas. Staden har många vackra parker, spännande muséer, gallerier, den speciella gamla stadsdelen Posebyen som är fin att strosa i och ett modernt shoppingcenter.

Här hittar du den kända djurparken med den högt älskade Kardemomme by och Kaptein Sabeltanns rike. I decennier har barn och vuxna lockats till denna äventyrsplats fylld med spänning och upplevelser. I parken finns också ett vattenland för stora och små. Det är bara att sätta i gång och ha kul!

Klicka på bilden för att öppna fotogalleriet.

Upplev Kristiansand

 • Djurparken i Kristiansand

  Djurparken bjuder på mer än 100 olika arter med stora fina grönområden att röra sig på. Många av djuren kan du se på väldigt nära håll. Varje dag, hela året, kan du få uppleva lejonpresentation och matning av de nordiska vildmarksdjuren; järv, varg, lo, älg och fjällräv. I djurparken hittar du också den mycket populära Kardemomme By och Kaptein Sabeltanns fantastiska piratvärld (se under).
 • Kardemomme by & Kaptein Sabeltann

  I djurparken finns också den populära Kardemomme by. Den är byggd efter teckningarna i boken Folk och rövare i Kamomilla stad (av Torbjørn Egner). Här hittar du karaktärerna från boken och du kan smaka på bagarens goda bullar. Kaptein Sabeltanns värld är en karibisk by full av spänning och underhållning. Här möter du sjörövare. Under sommaren håller sjörövarna fest varje dag med upptåg, sång och musik. Det finns många spännande aktiviteter att hitta på i Sabeltanns värld och du kan till och med följa med ut på sjöröveri på piratskeppet "Den Sorte Dame".
 • Bystranda

  Invånarna i Kristiansand har förmånen att ha en central badstrand intill strandpromenaden, mitt i staden. Det är en fin badstrand med sittgrupper, fiskeplatser, utsiktsplatser, bocciabanor, bordtennisbord, badbrygga, solterass och mycket mer. Det finns också en handikappsanpassad badramp.
 • Museum

  Kristiansand bjuder på en hel rad av intressanta muséer som är värda att besöka. Kristiansand Kanonmuseum är en fästningsanläggning från 2.a världskriget och här hittar du bl.a världens näst största kanon. Kristiansand Museum är Sørlandets största kulturhistoriska museum. Gimle Gård är en före detta herrgård från 1800-talet med omfattande samling av målerier, möbler, silver, porslin och glas.