Den webbläsare du använder är för gammal. Uppgradera din webbläsare eller ladda ner en annan webbläsare som Google Chrome eller Firefox.

Resor till Larvik


 

Klicka på bilden för att öppna fotogalleriet.

Upplev Larvik

Trots sin storlek finns det mycket att uppleva i Larvik både för barnfamiljer, naturälskare och historieintresserade. Larvik är känt för sin spännande vikingahistoria och underbara natur, och det finns flera naturreservat inom Larviks kommun. Larvik har flera museer, gallerier, kyrkor, parker och arkitektoniska pärlor. Staden är särskilt känd för Bøkeskogen och Mølen.

Bøkeskogen

Bøkeskogen, som är Norges största och Europas nordligaste bokskog, har massor av fina vandringsmöjligheter.

Mølen

Vill du uppleva ett av Norges mest historiska och fascinerande naturområden, bör du resa till det mäktiga naturområdet Mølen. Mølen är för många ett populärt resmål, både vid fint och i stormigt väder.

Familjeparker

På Foldvik Familiepark i Stavern hittar du stora studsmattor, enorma rutschbanor, gungor, klätterställningar, X-Cross-bilar och interaktiva leksaker. Om du vill ha lite mer action kan du besöka Høyt & Lavt; en klätterpark med aktiviteter för nästan alla åldrar och kunskapsnivåer. Høyt & Lavt ligger ca. 30 kilometer norr om Larvik.

Thor Heyerdahls barndomshem

Besök Steingata 7, Thor Heyerdahls barndomshem. Larviks mest kända äventyrare växte upp här. Härifrån utgick han som upptäcktsresande och författare.

Vikingastaden Kaupang

Ta del av berättelsen om vikingarnas liv och död i staden. Upplev hantverk, kunskap, religion och matkultur. Se och hör om handel, handelsvägar och handelsvaror från när och fjärran.

Avstånd från Sandefjord

Larvik ligger bara 20 kilometer från Sandefjord, ca. 20 minuter med bil.

Vad händer i Larvik?

Se evenemang, konserter och mer.
 

Besök Stavern

Stavern är en liten stad 7 kilometer söder om Larvik. Den charmiga hamnstaden är väl värd ett besök.