Den webbläsare du använder är för gammal. Uppgradera din webbläsare eller ladda ner en annan webbläsare som Google Chrome eller Firefox.

Resor til Skien

Från Skien är vägen till Telemarks fina natur- och kulturutbud kort. Kombinera utflykter i natursköna omgivningar med stadens rika utbud av shopping, uteliv och kultur.

Hitta pris och beställ

Hotel i Skien

Den berömda Telemarkskanalen, som i sin tid betecknades som det 8. underverket, börjar i Skien. Du har därför en bra utgångspunkt för att utforska den vackra telemarksregionen härifrån.

Skien har en trevlig shoppinggata med många specialbutiker och köpcentra både i och utanför stadskärnan. Här föddes Henrik Ibsen och hans barndomshem är numer ett diktmuseum som talar till dina sinnen. Du finner också andra intressanta muséer här.

Skien har ett brett utbud av aktiviteter både vinterstid som sommartid, för både liten och för stor. Många grönområden och badplatser i närheten ger dig ett aktivt uteliv. Den här trevliga staden har också en laxtrappa mitt i centrum, där du kan se laxen hoppa upp längs trappan för att leka.

Klicka på bilden för att öppna fotogalleriet.

Upplev Skien

  • Shopping

    Shoppinggatan i centrum har specialbutiker, köpcentrum i och utanför centrum. Arkaden Skien Shopping Centre ligger mitt i centrum i Skien, och Lietorvet center ligger bakom kyrkan och har många bra affärer.
  • Upplev Skien

    Det är många fina natur- och kulturutbud i Skien, och det finns ett brett utbud av saker att göra i sommar och vinter, för både små och stora.