Den webbläsare du använder är för gammal. Uppgradera din webbläsare eller ladda ner en annan webbläsare som Google Chrome eller Firefox.

Sommarlov i Vrådal

HITTA PRIS OCH BESTÄLL

Boka semester med övernating i Vrådal

Se den förtrollande naturen längs sjön Nisser, vackra fjäll och underbara skogar. Sommaren i Vrådal erbjuder möjligheter för hela familjen. Boka en sommarsemester med hotell, stuga eller lägenhet i Vrådal.

Sommaraktiviteter i Vrådal

Badstrand och barnvänligt lekområde

Det fina vita sandet och den långgrunda kusten gör sjön Nisser helt perfekt för badsemester med de minsta. Med utsikt över den fantastiska naturen i Telemark kan familjen tillbringa timmar med att koppla av vid den vita badstranden, bygga imponerande sandslott vid vattnet eller plaska runt i sjön. Straand Sommerland vid sjökanten är en barnvänlig lekområd som även erbjuder spännande aktiviteter för familjens äldre barn. Stora uppblåsbara studsmattor flyter runt i sjön, färgglada pedalbåtar är förankrade vid bryggan, och på land finns både klättertorn, beachvolleybollplan och sommarcafé.

Slusskryssning på de lokala sjöarna

Mellan sjöarna Nisser och Vråvatn kan ni åka på slusskryssning med M/S Fram. Med avgång från kajen vid Straand Sommerland tar er veteranbåten genom Telemark. Den lokala kaptenen guidar er genom den stora Småstraum Slussen och förbi Vrådals äldsta gård, Roholt. Kanske får ni också syn på några av de många bävrar som bor i området. Åk på semester i Vrådal om ni drömmer om familjesemester vid badstranden i ett barnvänligt område.

Golf och vandring för de aktiva

Vrådal erbjuder golf på en nybyggd 9-hålsbana, som är omgiven av en unik natur av skog, fjäll och vatten. När man har spelat sin golfrunda färdigt är Vrådal ett utmärkt område för vandring och cykling. Det finns många vandrings- och cykelleder som kan avnjutas av alla åldersgrupper.

FÖR HELA FAMILJEN

Detta kan du uppleva i Vrådal

Vid skicentret finns även en stor lekplats med hoppkudde, gungor, lekrum och klätterställningar. Den ligger bredvid skateboardparken. Stränderna vid sjön Nisser är perfekta för barn, sanden är fin, vit och vattnet är grunt. Ta med din familj på en picknick till grillområdet och servera dem nygrillade korvar, hamburgare etc.

OM TELEMARK

Telemark har något för alla smaker, från kust till höga berg. Läs mer på Visit Telemark.

STRAAND SOMMERLAND

Straand Sommerland ligger vid sjön precis nedanför hotellet. Läs mer på Visit Telemark.

BØ SOMMARLAND

Skandinaviens största vattenpark med vattenkul för alla åldrar. Läs mer på Bø Sommarland.

ÅMDALS VERK GRUVER

 

Historien om Åmdals Verk kopparminer börjar tillbaka på 1500-talet. Läs mer på Visit Telemark.

M/S FRAM

 

Veteranbåten M/S Fram seglar på sjöarna Nisser och Vråvatn från Vrådal. Läs mer på Visit Telemark.

HULFJELL

Hulfjell har en stor utomhus trampolinpark på vattnet och välkomnar sina gäster till gårdbesök. Läs mer om Hulfjell på Visit Telemark.

KVITESEID BYGDETUN

Kviteseid Bygdetun är ett av de äldsta museerna i landet och etablerades år 1907. Läs mer om Kviteseid på Visit Telemark.

EVENTYRHOTELLET

Dalen Hotel, känt som "sagohotellet" från 1894, i en överdådig, romantisk stil med drakhuvuden, torn och spiror. Kombinera resan med en seglats på Telemarkskanalen. Läs mer på hoteldalen.no.