Den webbläsare du använder är för gammal. Uppgradera din webbläsare eller ladda ner en annan webbläsare som Google Chrome eller Firefox.

Resor till Oslo

Ofta kallad nordens trevligaste huvudstad. Inte helt utan orsak.

Hitta pris och beställ

Hotel i Oslo

Många av Norges mest populära turistmål ligger faktiskt i Oslo, så du kan uppleva ett gott stycke Norge på en dag genom att kasta dig ut i det pulserande storstadslivet eller njuta av skönheten i fjord och skog.

+2
Klicka på bilden för att öppna fotogalleriet.

Karl Johan är Oslos paradgata och bjuder på storslagen shopping. Fånga stämninngen på Aker Brygge med sina restauranger, barer, underhållning och kulturutbud. Ta en båttur på Oslofjorden mellan de vackra småöarna eller bekanta dig med Oslos kulturliv genom att besöka några av stadens kända byggnader, muséer och parker.

Holmenkollen ligger ett stenkast från stadskärnan och är värt ett besök både sommar- som vintertid.

Upplev Oslo

 • Operaen

  Operahuset i Oslo är Den Norske Opera & Balletts hus i Björvika, innerst i Oslofjorden. Den vackra nya operabyggnaden invigdes i 2008 och har sedan dess fått många priser. Huskroppen är klädd med vit marmor både ut- och invändigt och ser ut som ett isberg som sticker upp ur vattnet. Du kan promenera helt upp på taket på operan och njuta av utsikten ut över staden och fjorden.
 • Holmenkollen

  Holmenkollen med sin berömda hoppbacke är något du inte bör missa när du är i Oslo. Du tar dig enkelt dit med Holmenkollbanen. Från utsiktsplatån på toppen av hopptornet har du panoramautsikt över hela Oslo och grönområdena runt. Inne i fjället under hoppbacken, ligger Skimuseet som är världens äldsta museum för skidor.
 • Vigelandsparken

  En skulpturanläggning i Oslo. Parken har fått namn efter konstnären som har skulpterat samlingen; Gustav Vigeland. Parken är hans livsverk och innehåller 214 skulpturer i brons, granit och smidesjärn. Det är världens största skulpturpark uppförd av en enda konstnär. I muséet, som också ligger vid parken kan du beundra resten av Vigelands konst. Samlingen innehåller ca. 1.600 skulpturer, 12.000 teckningar och 400 träsnitt.
 • Akershus Festning

  Akershus Festning är en spännande plats mitt i Oslo centrum. Här kan du utforska stadens historia, eller njuta en vacker sommardag i solen. Akershus slott och fästning blev påbörjad 1299 av Håkon V och fullfördes under 1300-talet. Med sin strategiska placering har den spelat en viktig roll genom historien. På fästningsanläggningen kan du numera uppleva konserter, ceremonier och högtidsmarkeringar.
 • TusenFryd

  Norges största klassiska nöjespark. Spännande åkattraktioner, roliga spel, vattenpark och egna attraktioner för de minsta barnen. Ett roligt äventyr för hela familjen.
 • Frammuséet

  Fram är världens starkaste träfartyg och är det skepp som har varit längst norrut och söderut. Kom ombord på världens mest kända polarfartyg och se hur de norska polfararna med manskap och hundar klarade sig på planetens kallaste platser; Nord- och Sydpolen.

Nyttig information

Avstånd från Sandefjord

120 km