Den webbläsare du använder är för gammal. Uppgradera din webbläsare eller ladda ner en annan webbläsare som Google Chrome eller Firefox.

Resor till Oslo

Hitta pris och beställ

Hotell i Oslo

Många av Norges mest populära turistmål ligger faktiskt i Oslo, så du kan uppleva ett gott stycke Norge på en dag genom att kasta dig ut i det pulserande storstadslivet eller njuta av skönheten i fjord och skog. Oslo är ofta kallad nordens trevligaste huvudstad. Inte helt utan orsak.

Upplev Oslo

Karl Johan är Oslos paradgata och bjuder på storslagen shopping. Bekanta dig med Oslos kulturliv genom att besöka några av stadens kända byggnader, muséer och parker. Holmenkollen ligger ett stenkast från stadskärnan och är värt ett besök både sommar- som vintertid.

+2
Klicka på bilden för att öppna fotogalleriet.

Operaen

Operahuset i Oslo är Den Norske Opera & Balletts hus i Björvika, innerst i Oslofjorden. Den vackra nya operabyggnaden invigdes i 2008 och har sedan dess fått många priser. Huskroppen är klädd med vit marmor både ut- och invändigt och ser ut som ett isberg som sticker upp ur vattnet. Du kan promenera helt upp på taket på operan och njuta av utsikten ut över staden och fjorden.

Holmenkollen

Holmenkollen med sin berömda hoppbacke är något du inte bör missa när du är i Oslo. Du tar dig enkelt dit med Holmenkollbanen. Från utsiktsplatån på toppen av hopptornet har du panoramautsikt över hela Oslo och grönområdena runt. Inne i fjället under hoppbacken, ligger Skimuseet som är världens äldsta museum för skidor.

Vigelandsparken

En skulpturanläggning i Oslo. Parken har fått namn efter konstnären som har skulpterat samlingen; Gustav Vigeland. Parken är hans livsverk och innehåller 214 skulpturer i brons, granit och smidesjärn. Det är världens största skulpturpark uppförd av en enda konstnär. I museet, som också ligger vid parken kan du beundra resten av Vigelands konst. Samlingen innehåller ca. 1.600 skulpturer, 12.000 teckningar och 400 träsnitt.

Akershus Festning

Akershus Festning är en spännande plats mitt i Oslo centrum. Här kan du utforska stadens historia, eller njuta en vacker sommardag i solen. Akershus slott och fästning blev påbörjad 1299 av Håkon V och fullfördes under 1300-talet. Med sin strategiska placering har den spelat en viktig roll genom historien. På fästningsanläggningen kan du numera uppleva konserter, ceremonier och högtidsmarkeringar.

Frammuséet

Fram är världens starkaste träfartyg och är det skepp som har varit längst norrut och söderut. Kom ombord på världens mest kända polarfartyg och se hur de norska polarfarare med manskap och hundar klarade sig på planetens kallaste platser; Nord- och Sydpolen.

TusenFryd

Norges största klassiska nöjespark. Spännande åkattraktioner, roliga spel, vattenpark och egna attraktioner för de minsta barnen. Ett roligt äventyr för hela familjen.

Avstånd från Sandefjord

Oslo ligger 120 km från Sandefjord.

Upplevelser och aktiviteter

Kolla visitoslo.com för tips på upplevelser och aktiviteter i Oslo.