Den webbläsare du använder är för gammal. Uppgradera din webbläsare eller ladda ner en annan webbläsare som Google Chrome eller Firefox.

Resor till Sandefjord

Sandefjord, känd som valfångststaden, är vackert belägen vid Oslofjorden och är ett populärt resmål. Staden är känd för sina många stränder, sin vackra skärgård, rika maritima historia och maritima kultur.

Pärlan vid fjorden

När du besöker Sandefjord lägger du märke till den vackra naturen som omger staden. Den långa strandpromenaden inbjuder till promenader eller uppfriskande bad. Här finns även flera restauranger.

Sandefjord bjuder inte bara på vacker natur. Stadens rika historia upptäcker man genom olika attraktioner och museer. En av de mest kända attraktionerna är Hvalfangstmuseet, som tar dig tillbaka i tiden och ger dig insikt i stadens maritima historia. Här kan du lära sig om stadens roll som en av Norges viktigaste hamnstäder och dess betydelse för valfångsten.

Det erbjuds även många kulturella aktiviteter i Sandefjord. Staden har ett rikt teater – och konsertutbud, där du kan uppleva allt från lokala amatörföreställningar till internationella artister. Det finns också flera konstgallerier och utställningar som visar lokala konstnärers verk.

+8
Klicka på bilden för att öppna fotogalleriet.

För dig som tycker om att shoppa finns det ett rikt utbud av butiker och ett köpcenter i Sandefjords centrum. Här kan man hitta allt från kända klädesmärken till lokala hantverksprodukter. Staden har även ett varierat urval av restauranger, caféer och barer där du kan avnjuta god mat och dryck.

Oavsett om du är intresserad av att utforska naturen, uppleva historia eller bara slappna av i vackra omgivningar är Sandefjord ett perfekt resmål. Staden har något att erbjuda alla och är väl värd ett besök. Så varför inte ta en tur till Sandefjord och upptäcka den dolda pärlan vid fjorden?

ÖVERNATTNING OCH BÅTRESA

Utvalda Hotell i Sandefjord

Upplev Sandefjord

Med sin rika historia, både valfångsten och som kurbadort, finns det mycket att se och uppleva i regionen. Sandefjord bjuder också på rolig shopping med många specialbutiker. Och när magen blir sugen på något gott kan du välja allt från caféer med sköna atmosfärer till gourmetrestauranger.

Shopping i Sandefjord

Sandefjord har ett varierat butiksutbud med både kedjebutiker och specialbutiker. Vid centrumtorget ligger stadens köpcenter. Butikerna ligger tätt och sida om sida med mysiga caféer, vilket gör shoppingen både rolig och avslappnad. I ena änden av stan hittar du Bakgården; en plats där konstnärer samlats och skapat en unik miljö och säljer vacker brukskonst.

Valfångstperioden

Sandefjords historia kan inte berättas utan att nämna valfångsten. Staden var länge centrum för den internationella valfångsten. I Sandefjord kan du besöka Europas enda specialmuseum om val och valfångsthistoria. Besök fartyget Southern Actor, valfångaren som är i original skick från valfångsttiden. Valfångstmonumentet från 50-talet i centrum är rest som minne av perioden.