Den webbläsare du använder är för gammal. Uppgradera din webbläsare eller ladda ner en annan webbläsare som Google Chrome eller Firefox.

Sandefjord

Sandefjord är en trevlig stad med vacker och nära tillgänglig natur.

Hitta pris och beställ

Hotel i Sandefjord

Detta är en trevlig och lagom stor stad som  har massor att erbjuda. Inte minst en vacker och storslagen natur med många vackra utsiktsplatser helt nära centrum. Kust eller skog, klippor eller sandstränder - du kan få allt i Sandefjord.

Med sin rika historia, både valfångsten och som kurbadort, finns det mycket att se och uppleva i regionen. Sandefjord bjuder också på rolig shopping med många specialbutiker. Och när magen blir sugen på något gott kan du välja allt från caféer med sköna atmosfärer till gourmetrestauranger.

Klicka på bilden för att öppna fotogalleriet.

Upplev Sandefjord

  • Shopping i Sandefjord

    Sandefjord har ett varierat butiksutbud med både kedjebutiker och specialbutiker. Vid centrumstorget ligger stadens köpcenter. Butikerna ligger tätt och sida om sida med mysiga caféer, vilket gör shoppingen både rolig och avslappnad. I ena änden av stan hittar du Bakgården; en plats där konstnärer samlats och skapat en unik miljö och säljer vacker brukskonst.
  • Valfångstperioden

    Sandefjords historia kan inte berättas utan att nämna valfångsten. Staden var länge centrum för den internationella valfångsten. I Sandefjord kan du besöka Europas enda specialmuseum om val och valfångsthistoria. Besök fartyget Southern Actor, valfångaren som är i orginalt skick från valfångsttiden. Valfångstmonumentet från 50-talet i centrum är rest som minne av perioden.