Den webbläsare du använder är för gammal. Uppgradera din webbläsare eller ladda ner en annan webbläsare som Google Chrome eller Firefox.

Liftar och pister i Gausta

Gaustas pister har allt

Med sina stora barnområden, backar i alla svårighetsgrader, off-piste och randonnée-möjligheter från Gaustatoppen, Norges mest ikoniska berg, är Gausta skidorten som passar alla. Även de små - med gratis liftkort för alla barn under 8 år.

Gausta Ski Center

Gausta Ski Center erbjuder 35 km pister, flera barnområden och snöparker med hopp och rails för twintip- och snowboardåkare. Här finns utmaningar för alla nivåer, kvällsskidåkning och många bra platser att ta en paus. Här finns grillplatser, en värmestuga, restauranger, nybakad pizza och en pistmaskin omvandlad till en food truck - allt ligger i och intill backen.

Ta tåget till toppen

Det ikoniska berget Gaustatoppen sträcker sig 1883 meter över havets yta. Här kan du njuta av Norges bäst säljande våffla och utsikt över 1/6 av landet. Hela vägen upp finns Gaustabanen, ett underjordiskt tåg, och på väg ner erbjuds du både familjevänlig off-pist och branta stup, som erfarna skidåkare kan åka med en guide. Men även utan skidor blir det ett minnesvärt äventyr!

Gratis liftkort för barn under 8 år

Barn är särskilt välkomna på Gausta. Liftkortet är gratis fram till att de fyller 8 år, skidskola erbjuds för alla åldrar, och med lek och barnområden är det tryggt att lära sig svänga och åka lift på egen hand. Dessutom brukar maskotarna Huski & Flaks komma på besök!

Skidskola för stora och små

På Gausta hittar du en skidskola med utbildade instruktörer och grupper för olika åldrar. Ingenting är så roligt att se som barns stolthet och självförtroende när de klarar av att åka nedför backen och ta liften själva. Även vuxna är välkomna. Varför inte ta chansen att finslipa din teknik med en kunnig instruktör.

Säkert område med snö

Med sin höga höjd faller vinterns första snö ofta på Gausta och ligger kvar fram till maj. År 2019 gjorde Gausta stora investeringar i en ny snöproduktionsanläggning - vilket innebär att förhållandena är optimala för att skapa pister under en lång, underbar skidsäsong!

Längdskidåkning med utsikt

Gausta erbjuder längdskidåkning i världsklass. Nybörjarspåren är perfekta för förstagångsåkare medan de erfarna kan utveckla sina färdigheter och njuta av panoramautsikten över de höga bergsstigarna. När mörkret närmar sig väntar en tre kilometer lång upplyst spår som håller öppet under kvällstid varje dag. Varje morgon kan du följa spårmaskinerna via GPS och vara den första familjen på de nygjorda spåren.

GRÖNA

17 - 19000 m

BLÅ

2 - 1600 m

RÖDA

10 - 7400 m

SVARTA

6 - 3 650 m

ALPIN

31,65 km

LÄNGDSKIDÅKNING

85 km

Profil

710 - 1 250 meter över havet

SNÖKANONER

17 km pister

TOTALT LÄNGDSKIDÅKNING

85 km

LED PÅ FJÄLLET

24 km

BELYST SPÅR

6 km

HÖJDSPRICKA

550 m

LÄNGSTA NEDFART

3,8 km

SKIDLIFTAR

2 stolsliftar, 6 bygelliftar, 4 knappliftar, 1 rullband

LIFTKAPACITET

12 000 personer/timmen

KVÄLLSSKIDÅKNING/BELYSTA PISTER

2 stycken, 5 km Från kl 16-20 Veckodagar: tisdag, torsdag, fredag och lördag.

SNOWBOARDPARK

Ja, 2 stycken

SKIDSKOLA

Ja, Barn upp till 8 år får gratis liftkort vid användning av hjälm.

ANDRA AKTIVITETER

Isbana och flytande sauna

TILLÄGG FÖR SKIPASS

Ja, 75 NOK Kan användas på andra arenor

MOJLIGHET ATT TA MED SIG EGEN MAT INOMHUS

Ja

Afterski

Ja

GRILLMÖJLIGHETER

Ja