Den webbläsare du använder är för gammal. Uppgradera din webbläsare eller ladda ner en annan webbläsare som Google Chrome eller Firefox.

Color Hybrid Strömstad - Sandefjord

Color Hybrid

Världens största plug-in hybrid-fartyg

Fartyget sätter en helt ny standard i fråga om komfort, klimat och miljöutsläpp.

+1
Klicka på bilden för att öppna fotogalleriet.

Grönt

Minskade utsläpp och mindre buller

Color Hybrid kommer att ladda batterierna via en strömkabel med ström från en egen landströmsanläggning. Under färden ut ur och in i Sandefjordsfjorden kommer fartyget bara att gå på batteri. Det innebär nollutsläpp och en betydligt lägre bullernivå.

Förutom en mer klimatvänlig färd är fartyget anpassat för effektiv värmeåtervinning och bra avfallshantering ombord, med leverans till biokraftverk som i sin tur producerar el och värme.

Smart

Ökad kapacitet och effektivitet i alla led

Tekniskt smarta lösningar används för att säkerställa en ökad effektivitet, bättre kundupplevelser och förenklade arbetsprocesser. Den lägre vikten, som är en följd materialvalet, ger ökad lastkapacitet och minskad bränsleförbrukning.

Digitaliserade system ger effektivitet vid av- och påstigning av passagerare och ombordkörning med automatisk detektering av registreringsnummer minskar incheckningstiden. Ett nytt ombordsystem garanterar effektiva logistiklösningar från Color Lines nya centrallager i Danmark, med nya shoppingmöjligheter, matställen och upplevelser ombord.

Innovativt

Banar ny väg genom att använda nya tekniska lösningar

Fartyget är byggt på Ulsteinvarvet och 70 procent av underleverantörerna kommer från Norges maritima kluster. De levererar det senaste inom innovativa tekniska lösningar, med avseende på exempelvis fartygsdesign, huvudmotor, propellrar, navigationssystem, växlar, batterier, paneler och elektronik.

Den norska maritima industrin är världsledande inom leverans av miljövänliga och tekniskt avancerade lösningar och Color Hybrid är ett bra exempel på omställningen till en grönare skeppsfart.

Color Hybrid

Shopping, restauranger och underhållning

Color Hybrid bjuder på massor av upplevelser med shopping på två däck, matställen med fokus på lokalproducerade och hälsosamma råvaror och inte minst spännande, nya underhållningskoncept.

Fakta om Color Hybrid

Fartygstyp: Plug-in hybrid
Varv: Byggt på Ulsteinvarvet
Antal passagerare: 2 000
Antal personer i besättningen: 100
Antal bilar: 500
Utvändiga mått: Längd 160 m, bredd 27,1 m, djupgående 6,0 m
Batteripaket: Cirka 5 MWh (megawattimmar) som ger upp till 60 minuters manövrering och färd i en hastighet på 0–12 knop. Bra värmeåtervinningsfunktion som använder sig av ett värmereservoar system. Extremt låga ljudutsläpp såväl under batteridrift som nattetid vid kajen.
Byggstart: Juli 2017
Leverans: Sommaren 2019

Välkommen ombord

"Vi gleder oss til å vise deg et helt nytt skip med innovative og miljøvennlige løsninger."